• Laman Utama
  • Mengenai Kami
  • Dasar Keselamatan & Kesihatan Pekerja

“Adalah menjadi dasar Kementerian Kesihatan Malaysia untuk memastikan semua pekerjanya dan orang-orang lain yang mungkin terlibat dalam aktiviti-aktivitinya berada di persekitaran kerja yang sihat dan selamat. Pihak Pengurusan dan pekerja akan bersama-sama berusaha untuk mencapai matlamat dasar ini melalui rundingan dan kerjasama yang berterusan”

 

Unit Keselamatan dan  Kesihatan Pekerjaan Hospital Teluk Intan memberikan khidmat nasihat professional dan penguatkuasaan keselamatan dan kesihatan pekerjaan di fasiliti hospital. Unit ini membantu Pengarah hospital dalam melaksanakan pematuhan Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan 1994 dan arahan-arahan serta Factory and Machinery Act 1964.

Unit ini mempunyai Doktor Kesihatan Pekerjaan (OHD) serta  Pegawai Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan yang berdaftar dengan Jabatan  Keselamatan dan dan Kesihatan Pekerjaan    Malaysia.

UKKP HTI menjalankan pengurusan risiko hospital dari segi fizikal, bahan kimia, kewangan, kontrak, tenaga dan pengurusan.

 

 

FaLang translation system by Faboba